Известие

Collapse
No announcement yet.

скърцане в стабилизираща щанга EIBACH

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• скърцане в стабилизираща щанга EIBACH

Знам, че малцина във форума имат стабилизиращи щанги Eibach, но въпреки това се надявам да получа отговор на въпросът:
    Как за бога да я накарам да спре да скърца?

Пълна хронология на събитията:
    • Купих я пролетта на 2010. В комплекта си имаше тампони и до колкото помня малко смазка.
    • Монтирана е при Драго в Extreme Tunning от чийто съвети и помощ съм доволен.
    • 2 месеца по късно започна да прискърцва. Коментирах го с Нено, който ми каза "тъй ще си я караш".
    • Постепенно ми се разскърцаха и Powerflex-а на горните носачи и реших че е време за смазване.
    • Ноември 2010 я закарах при Румен. Използва морска грес от Pro Speed. 2-3 дена след смазването пак се разскърца.
    • Закарах му я пак. Смаза я отново, като изкара една седмица преди да се разкърца.

Румен ми обърна внимание, че тампона е доста по мек от нормалния полеоретан!!! Обсъждахме дали това не е причината. Спомням си, че като пристигна ми направи впечатление мекотата. Бе като гума, въпреки червения цвят. Тоест не са омектали с времето.

Самото скърцане не винаги се появява. Един ден го има, другия не. Усеща се само при малка скорост на бабуни (легнали полицаи, пропадания в пътя, дупки). Когато е студено скърца повече. Като пусна музиката намалява, а като я усиля изчезва напълно. Т.е. не е нетърпимо, но ме дразни.
    Лесно се констатира при повдигане с крик (имам си хидравличен). Щангата не се движи плавно, а на тласъци от което се чува припукване.

И отново на въпроса:
    Друг вид грес ли да ползвам? Ако се изработят тампони от твърд полеоретан или някакъв друг материал?

ПП
    Относно возията и стабилността която ми дава тая щанга не се оплаквам. За нищо на света няма да я махна, дори и да скърца.
    sigpic 156SW 1.9JTD 16V

искам да ви питам че като ми и през наи малките дупки колата мн яко друса цялата предница ми играе ,амортисиорите са здрави от носачи ли от каде идва това леко тропане

---------- Post added at 19:48 ---------- Previous post was at 19:46 ----------

тампони ?

Comment

Първоначално публикувано от Mladenov Покажи съобщение
      искам да ви питам че като ми и през наи малките дупки колата мн яко друса цялата предница ми играе ,амортисиорите са здрави от носачи ли от каде идва това леко тропане

тампони ?
      Благодаря за изчерпателния отговор, колега. Точно потемата.
      sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

Ладови тампони пич.Нема скърцане,камо ли тропане.

Comment

това ли е решението за наще пътища ,а колко до колегата CTOMAHATA извинявай че се намесвам в твойта тема с друго питане

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
            Благодаря за изчерпателния отговор, колега. Точно потемата.
            Oпитай със спрей за верига на пистов мотор.
            sigpic Alfasud/156 1.8ex
            156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от андон.маслев Покажи съобщение
              Ладови тампони пич.Нема скърцане,камо ли тропане.

Ти май не четеш темата, става въпрос за по-дебела, спортна стаб. щанга !!!

Въпрос към СТОМАНАТА :
              Всъщност в момента с оригиналните тампони от комплекта на Айбах ли си, или с други някакви полиуретанови?
              Last edited by Bobi_33; d.m.y г., 22:34.
              Alfa 33 1.7 16V QV `85г. карбураторен бензинояд

Comment

с оригиналните
                sigpic 156SW 1.9JTD 16V

Comment

колко е сигурно че скърца щангата? неможе ли да е от горните носачи? и каква е разликата в стабилноста с тази щанга от обикновенната?
                  1.9JTD 105+

Comment

На всички тия "спортни" тампони е нужна смазка на всеки 2 месеца...ако не вярвате си сложете и сами ще се убедите.И другото което е че малко хора си признават...аз изкарах 3 месеца с полиуретана и се налижи смазкаа-вече не скърцат.
                    Mercedes W202 - 200kompressor 99'
                    Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
                    Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Първоначално публикувано от CTOMAHATA Покажи съобщение
                      И отново на въпроса:
                      Друг вид грес ли да ползвам? Ако се изработят тампони от твърд полеоретан или някакъв друг материал?

ПП
                      Относно возията и стабилността която ми дава тая щанга не се оплаквам. За нищо на света няма да я махна, дори и да скърца.
                      Колега сигурен ли си че пука от щангата по шпринцип полиуретана може да се изработва с различна твърдост така че това че са по меки тампоните не трябва да е проблем. Проблем ще е ако тампоните нямат каналчета за задържане на греста. Що не питаш ферариста трой е с такива щанги дали не е направил калъп за тампоните.
                      А и да не си с полиуретан и на долните носачи защото от там може да идва едно скърцане подобно на пукане което се лекува лесно.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

имаш ли снимки от сглобяването на планките, които държат тампоните?

Comment

[QUOTE=Bobi_33;805900]Ти май не четеш темата, става въпрос за по-дебела, спортна стаб. щанга !!!
                          И колко е по дебела тази щанга.Да не би да е 100мм.

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
                            Oпитай със спрей за верига на пистов мотор.
                            Даммм...Chain Lube оправя нещата
                            EXАlfa Romeo 156 1.8ТС 98г.+ кожа МОМО и капли тип ГTA
                            Suzuki GSXF600 99г.
                            Bravo 1.9 8V Multijet

Comment

Морската грес е чудесна за тази цел.Трябва да се провери дали тампона не е износен вече.
                              Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Working...
                              X